15 Haziran 2010 Salı

TÜRKİYE NÜFUSUNUN %70'İ BALKAN GÖÇMENİDİR





Ulan batılı olmaya,coğrafi olarak bi kaç boylam önde olmaya, ufak bi beyaz tenliliğe ne çok özendik halkça. Yıllardır hangi ortamda böbürlene böbürlene memleket muhabbeti yapan bir genç görsem, o anda anlarım ki orada ya bir Adanalı vardır ya da dedesinin,ninesinin balkan göçmeni olmasıyla övünen bi insan vardır.

Tamam bak renkli gözlüsün,hadi renkli gözlü olmasan bile beyaz tenlisin, hadi tamam belki beyaz tenli bile diilsin ama batılılık bayrağını adeta sen taşıyosun bu ülkede ama en küçük bi fırsatta şu ''balkan, girit, selanik'' dolaylarından bi türkü çığırma kardeşim. insanları üzmenin alemi yok,bu ülkede herkesin dedesi girit göçmeni değil,ninesi bi büyük rakı filan bitiren ilk cumhuriyet kadınlarından da diil, olan var olmayan var.

Bu arada bu şekilde ortamlarda prim yapan da görülmemiştir bu dünyada. balkan göçmeni olan kişi gururlu ve başı dik bir edayla '' benim dedemgil makedon göçmeni'' der ve kurnaz ve kıvançlı bir gülümseme yerleşir dudağının kenarına. ancak karşıdaki beklenilen görkemli tepkiyi asla göstermez,çünkü insanın balkanlığı ancak kendisine hoş görünür,farklı görünür. bikaç çaresiz denemeden sonra ve ''biz balkan göçmeni olduğumuz için......''cümlelerinden sonra artık takati kalmamıştır göçmenin ve pis çorumlu diyerek başka bir muhabbete geçer.

aynı zamanda böyle makedonya,girit,rodos, selanik filan diye dolaşıp 8 kuşak ığdırlı insanlar da vardır ki artık düşünün bu balkan sevdası ne seviyede insanımızda.

tamam bak balkanlar çok güzel memleket, müzikleri yemekleri filan hep süpersel, insanı da çok tatlı (yeni transfer edilen yabancı futbolcu söylemi) ve tamam gerçekten ordan göçenler var ve hakkaten iyi bir gen taşıyorlar bazıları ama ne bilim be abi modası geçiyor gibi sanki bu böbürlenmenin.

haa benim ana tarafı da makedon göçmeni mesela ehe hehe

1 yorum:

  1. sevgili dandik eleştirmen , durum tespitinde çok başarılı olduğunuzu söylemem gerek.yazınızı okurken kendi eski günlüklerimi okurcasına kendimden utandım zira babamın anneannesinin selanik gçömeni onun da babasının zenci olmasıyla çok sohbet başlığı açtığım olmuştur.anca bunun dışardan anadolu insanına nasıl yansıdığını kestirememişim.bunu da bi batı özentiliği diye youmlamak gerek öyle değil mi?
    iç dünyamıza doğru çıkardığınız bu yolculuk için teşekkürler.

    YanıtlaSil